luni, 19 mai 2014

CHICKEN WINGS (ARIPIOARE DE PUI PICANTE)




  •              Cunosc aripioarele picante din romania , dar cele mai bune aripiore picante le-am mancat aici in franta , la un chicken(restaurant tinut de indieni) , cu un sos delicios picant-iute din coriandru si ardei iute , din pacate acel restaurant s-a inchis , multe altele am mai incercat dar sos asa delicios n-am mai mancat , oricum timpul a trecut si datorita unor probleme de sanatate numai pot manca asa iute , asa ca adaptez dupa gusturile  de acum. 
  •              Ingrediente:
  • 20 aripioare , le taiem in 2 si le curatam bine si le spalam , apoi le punem intr-o oala potrivit de mare (presupunand ca aripa este fara partea care trebuie aruncata, daca nu , o taiati si aruncati);
  • 2 linguri de usturoi granulat;
  • 1 lingura de ceapa granulata;
  • 1 1/2 cana jumatate de faina;
  • 2 oua;
  • 1 1/2 cana de lapte;
  • 2 linguri boia dulce;
  • 2 lingurite boia iute sau chili in pudra , sau orice altceva picant (sau cat va place de picant, variati);
  • optional eu am mai pus putin susan , asa de frumusete;
  • 2-3 lingurite delicat;
  • 1 lingura sare;
  • baie de ulei pt prajit;
  • 3 cani de apa;
  •               Preparare:
  • peste bucatile de aripi din oala , adaugati : apa , in care ati dizolvat delicatul si 1 lingura de usturoiul granulat , apoi amestecati bine sa fie arome peste tot, apoi dati la frigider pt cateva ore bune , sau cum fac eu le pregatesc , cu o zii inainte;
  • presupunand ca timpul a trecut , scoateti oala din frigider si o puneti pe foc , dupa ce incepe sa fiarba, tineti pe foc 10-15min apoi le scoateti si le lasati putin la racorit;
  • dupa ce s-au racorit putin , le tamponati cu hartie de bucatarie pt a absorbii excesul de apa;
  • pregatiti o friteoza cu ulei(baie de ulei), daca aveti si acel cos pt prajit ft bine daca nu faceti si fara si le scoateti sau le intoarceti cu o ustensila de bucatarie;
  • va pregatiti 2 recipiente : unul in care sa puneti ouale batute , peste care incorporati laptele bine si unul cu capac(cutie de pastrare alimente) in care puneti faina, boia dulce si iute, lingura de sare, ceapa granulata , susanul si amestecati bine;
  • incepem agitatia : aripioarele , cate 5-6 la numar , le trecem prin recipientul cu faina , punem capacul si le zdruncinam bine , apoi le scoatem in recipientul cu ou si lapte apoi inapoi in recipientulcu faina si iar le zdruncinam , apoi le punem in friteoza la prajit 3-4min intorcandu-le periodic , apoi le scoatem pe hartie absorbanta , apoi le pastram intr-un alt recipient, platou , si tot asa pana terminam toate aripioarele;
  •               Serviti cu cartofi prajiti si ce sosuri va plac , noi am servit cu ketckup, maioneza, sos barbeque si un sos facut si maioneza cu usturoi proaspat zdrobit , un deliciu !
  •               POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...