- Cunosc aripioarele picante din romania , dar cele mai bune aripiore picante le-am mancat aici in franta , la un chicken(restaurant tinut de indieni) , cu un sos delicios picant-iute din coriandru si ardei iute , din pacate acel restaurant s-a inchis , multe altele am mai incercat dar sos asa delicios n-am mai mancat , oricum timpul a trecut si datorita unor probleme de sanatate numai pot manca asa iute , asa ca adaptez dupa gusturile de acum.
- Ingrediente:
- 20 aripioare , le taiem in 2 si le curatam bine si le spalam , apoi le punem intr-o oala potrivit de mare (presupunand ca aripa este fara partea care trebuie aruncata, daca nu , o taiati si aruncati);
- 2 linguri de usturoi granulat;
- 1 lingura de ceapa granulata;
- 1 1/2 cana jumatate de faina;
- 2 oua;
- 1 1/2 cana de lapte;
- 2 linguri boia dulce;
- 2 lingurite boia iute sau chili in pudra , sau orice altceva picant (sau cat va place de picant, variati);
- optional eu am mai pus putin susan , asa de frumusete;
- 2-3 lingurite delicat;
- 1 lingura sare;
- baie de ulei pt prajit;
- 3 cani de apa;
- Preparare:
- peste bucatile de aripi din oala , adaugati : apa , in care ati dizolvat delicatul si 1 lingura de usturoiul granulat , apoi amestecati bine sa fie arome peste tot, apoi dati la frigider pt cateva ore bune , sau cum fac eu le pregatesc , cu o zii inainte;
- presupunand ca timpul a trecut , scoateti oala din frigider si o puneti pe foc , dupa ce incepe sa fiarba, tineti pe foc 10-15min apoi le scoateti si le lasati putin la racorit;
- dupa ce s-au racorit putin , le tamponati cu hartie de bucatarie pt a absorbii excesul de apa;
- pregatiti o friteoza cu ulei(baie de ulei), daca aveti si acel cos pt prajit ft bine daca nu faceti si fara si le scoateti sau le intoarceti cu o ustensila de bucatarie;
- va pregatiti 2 recipiente : unul in care sa puneti ouale batute , peste care incorporati laptele bine si unul cu capac(cutie de pastrare alimente) in care puneti faina, boia dulce si iute, lingura de sare, ceapa granulata , susanul si amestecati bine;
- incepem agitatia : aripioarele , cate 5-6 la numar , le trecem prin recipientul cu faina , punem capacul si le zdruncinam bine , apoi le scoatem in recipientul cu ou si lapte apoi inapoi in recipientulcu faina si iar le zdruncinam , apoi le punem in friteoza la prajit 3-4min intorcandu-le periodic , apoi le scoatem pe hartie absorbanta , apoi le pastram intr-un alt recipient, platou , si tot asa pana terminam toate aripioarele;
- Serviti cu cartofi prajiti si ce sosuri va plac , noi am servit cu ketckup, maioneza, sos barbeque si un sos facut si maioneza cu usturoi proaspat zdrobit , un deliciu !
- POFTA BUNA!
luni, 19 mai 2014
CHICKEN WINGS (ARIPIOARE DE PUI PICANTE)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...