- Imi plac ciupercile foarte mult si incer sa le gatesc in mai multe retete , pentru a le diversifica ! Pentru un aperitiv cald , aceste ciupercute sunt foarte nimerite ! Am vazut reteta , la emisiunea mea preferata Un Diner Presque Parfait ( Un dineu aprope perfect), si de atunci am adoptat-o !
- Ingrediente:
- 500g ciupercute albe (potrivite ca marime);
- 250 g kaiser taiat fideluta sau sunculita afumata cu carne ( lardon in cazul meu - sunculita afumata cu carne);
- cascaval ras sau dintr-o bucata de cascaval , taiati feliute (nu pot sa dau o cantitate anume ,sa aveti cam 250-300g) ;
- Preparare:
- ciupercutele se spala , se curtata de pielite si li se desface piciorusul , curatati sporii apoi le asezati pe hartie de copt (cu gurile in sus :)) ), in tava de copt si le puneti in cuptor , le tineti 10 min la 180° , cuptorul incalzit in prealabil , apoi le scoateti si veti observa ca au lasat apa , pregatiti o farfurie cu hartie de bucatarie , si le puneti pe hartie cu gura in jos sa se scurga;
- intre timp , intr-o tigaie antiadeziva incalzita prealabil , puneti la calit putin kaizerul lardonul , ce aveti , pana numai lasa apa , apoi stingeti focul si lasati la racit ;
- asezati , din nou ciupercutele in tava de cuptor pe hartie de copt , si incepeti sa le umpleti : putin kaiser si pe deasupra cascaval ras sau feliute , si asa pana terminati toate ciupercutele ;
- le puneti in cuptorul preincalzit la 180° , pana ce se coloreaza frumos;
- puteti sa le pregatiti din timp si le pastrati la frigider , si sa le bagati la cuptor cand v-au ajuns invitatii , pentru ca sunt cel mai bune calde!
- Serviti alaturi de un pahar de vin bun , si in compania familei , invitatilor!
- POFTA BUNA!
- P.S. Piciorusele ciupecutelor le puteti folosii la o ciulama , sau la niste chiftelute de post , sau sarmalute de post , la ce va place!