luni, 19 mai 2014

CIUPERCI UMPLUTE ( APERITIV)




  •         Imi plac ciupercile foarte mult si incer sa le gatesc in mai multe retete , pentru a le diversifica ! Pentru un aperitiv cald , aceste ciupercute sunt foarte nimerite ! Am vazut reteta , la emisiunea mea preferata Un Diner Presque Parfait ( Un dineu  aprope perfect), si de atunci am adoptat-o !
  •          Ingrediente:
  • 500g ciupercute albe (potrivite ca marime);
  • 250 g kaiser taiat fideluta sau sunculita afumata cu carne ( lardon in cazul meu - sunculita afumata cu carne);
  • cascaval ras sau dintr-o bucata de cascaval , taiati feliute (nu pot sa dau o cantitate anume ,sa aveti cam 250-300g) ;
  •          Preparare:
  • ciupercutele se spala , se curtata de pielite si li se desface piciorusul , curatati sporii apoi le asezati pe hartie de copt (cu gurile in sus :)) ), in tava de copt si le puneti in cuptor , le tineti 10 min la 180° , cuptorul incalzit in prealabil , apoi le scoateti si veti observa ca au lasat apa , pregatiti o farfurie cu hartie de bucatarie , si le puneti pe hartie cu gura in jos sa se scurga;
  • intre timp , intr-o tigaie antiadeziva incalzita prealabil , puneti la calit putin kaizerul lardonul , ce aveti , pana numai lasa apa , apoi stingeti focul si lasati la racit ;
  • asezati , din nou ciupercutele in tava de cuptor pe hartie de copt , si incepeti sa le umpleti : putin kaiser si  pe deasupra cascaval ras sau feliute , si asa pana terminati toate ciupercutele ;
  • le puneti in cuptorul preincalzit la 180° , pana ce se coloreaza frumos;
  • puteti sa le pregatiti din timp si le pastrati la frigider , si sa le bagati la cuptor cand v-au ajuns invitatii , pentru ca sunt cel mai bune calde!
  •            Serviti alaturi de un pahar de vin bun , si in compania familei , invitatilor!
  •            POFTA BUNA!
  • P.S. Piciorusele ciupecutelor le puteti folosii la o ciulama , sau la niste chiftelute de post , sau sarmalute de post , la ce va place!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...