- Aveam in congelator , de la Paste , 9 albusuri , si ma tot intrebam ce sa fac din ele , am cautat pe net si am gasit pe blogul Cu Mimi in bucatarie , acest minunat chec din albusuri , aerat si delicios ! Multumesc Mimi ! Doar k la mine a fost mai mult de o cana , un borcan !
- Ingrediente:
- 1 cana de albusuri (la mine a fost un borcan , asa le-am avut in congelator);
- 1 cana de zahar;
- 1 cana de faina;
- coaja si zeama de la o lamaie;
- 1/2 de cana de ulei;
- 1 praf de copt (eu am pus unul intreg , normal trebuia 1/2 pt o cana de 250g) ;
- 1 praf de sare;
- 1 pliculet de zahar vanilat.
- Preparare:
- punem la incalzit cuptorul , la 180°-200° , foc mediu;
- in bolul robotului , punem albusurile cu un praf de sare si zaharul , le batem bine ca la bezea;
- apoi adaugam uleiul ca la maioneza , mixand incontinuu , aici mie mi s-au cam lasat albusurile , dar este normal;
- apoi adaugati coaja si zeama de lamaie si iarasi mixati ;
- faina o amestecati cu praful de copt si o adaugati cate putina in amestec , cu o spatula , amestecand de jos in sus , pana incorporati toata faina;
- daca aveti tava mare de cozonac , o asterneti cu hartie si puneti aluatul de chec si il puneti la cuptor pt cca.40min , faceti testul cu scobitoarea si daca iese uscata este copt;
- daca aveti tavi mai mici ca mine , puneti in 2 tavi , eu am folosit una normala si una din silicon;
- dupa ce se raceste il pudrati cu zahar pudra si il taiati ;
- Serviti cu o cana mare ce cafaea , ceai sau cu ce va place !
- POFTA BUNA!
sâmbătă, 24 mai 2014
CHEC CU LAMAIE DIN ALBUSURI
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...