- O prajitura simpla si delicioasa ! Insiropata ! Mie asa imi plac prajiturile , sa fie umede , nu uscate !
- Ingrediente:
- 6 oua;
- 180g zahar;
- 180g faina si cacao ( cand le cantaresc , pun inainte o lingura de cacao si apoi completez cu faina pana la 180g);
- 1 praf de copt;
- 1 crema cu cafea si brandy dk.oetker (o preparam dupa intructiuni);
- 250g ciocolata cu lapte(am folosit niste iepurasi si oua de la paste);
- 1 lingura de margarina;
- 5 linguri de lapte;
- 1 pahar de cola pt insiropat;
- nuca maruntita sau cocos;
- Preparare:
- punem la incalzit cuptorul la 180°;
- in bolul robotului , punem ouale intregi , 1 praf de sare si zaharul si batem pana compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare;
- amestecam bine faina cu cacao si praful de copt si incorporam cate putin , cu miscari de jos in sus , si tot asa pana terminam toata faina;
- asternem hartie de copt intr-o tava (a mea este putin mai mica de cat cea de cuptor) , apoi punem aluatul si dam la cuptor pt 30-35min , privim prin usa cuptorului , trebuie sa creasca frumos , si va veti da seama ca este copt si de la miros , incercati cu scobitoarea , dak este copt , iese curata ;
- daca pandispanul este copt , intredeschideti usa cuptorului pt 10min , sa se obisnuiasca cu atmosfera din bucatarie(sa nu se lase) , apoi scoateti tava si lasati la racit ;
- scoateti foaia de copt si taiati in 2 pandispanul pe lung pt a obtine 2 foi (pt a nu avea surprize , taiti pandispanul in 2 , apoi taiati sa obtineti 4 felii , pt ca taietura sa fie mai sigura);
- pregatiti crema dupa intructiunile de pe plic;
- puneti in aceaasi tava in care ati copt folie de aluminiu si apoi prima foaie de pandispan (taiata in 2) apoi insiropati si apoi puneti crema , niveland-o bine , sa fie uniforma peste tot , apoi acoperiti cu foaia de pandispan ramasa , apasand-o usor , sa faca priza cu crema , apoi o insiropati si pe aceasta , apoi acoperiti cu folie de aluminiu si puneti la rece pt cateva ore , sau cum fac eu , peste noapte ;
- pregatim glazura : punem ciocolata , margarina si laptele , intr-un recipient mic(ibric , oala mica) si apoi punem pe foc si le amestecam bine , dupa ce da in fiert ,oprim focul si lasam putin sa se racoreasca ;
- scoatem prajitura din frigider , o portionam , si apoi trecem fiecare bucatica de prajitura prin glazura , apoi o asezam pe un platou asternut cu hartie de copt , si tot asa pana terminam toate prajiturelele ( puteti sa le glazurati numai pe deasupra , cum vreti );
- apoi puneti peste ele nuca maruntita sau cocos si le dati la frigider ;
- Serviti cu mare pofta!
- POFTA BUNA!
marți, 3 iunie 2014
PRAJITURA DELICIOASA
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...