marți, 3 iunie 2014

PRAJITURA DELICIOASA




  •         O prajitura simpla si delicioasa ! Insiropata ! Mie asa imi plac prajiturile , sa fie umede , nu uscate ! 
  •         Ingrediente:
  • 6 oua;
  • 180g zahar;
  • 180g faina si cacao ( cand le cantaresc , pun inainte o lingura de cacao si apoi completez cu faina pana la 180g);
  • 1 praf de copt;
  • 1 crema cu cafea si brandy dk.oetker (o preparam dupa intructiuni);
  • 250g ciocolata cu lapte(am folosit niste iepurasi si oua de la paste);
  • 1 lingura de margarina;
  • 5 linguri de lapte;
  • 1 pahar de cola pt insiropat;
  • nuca maruntita sau cocos;
  •          Preparare:
  • punem la incalzit cuptorul la 180°;
  • in bolul robotului , punem ouale intregi , 1 praf de sare si zaharul si batem pana compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare;
  • amestecam bine faina cu cacao si praful de copt si incorporam cate putin , cu miscari de jos in sus , si tot asa pana terminam toata faina;
  • asternem hartie de copt intr-o tava (a mea este putin mai mica de cat cea de cuptor) , apoi punem aluatul si dam la cuptor pt 30-35min , privim prin usa cuptorului , trebuie sa creasca frumos , si va veti da seama ca este copt si de la miros , incercati cu scobitoarea , dak este copt , iese curata ; 
  • daca pandispanul este copt , intredeschideti usa cuptorului pt 10min , sa se obisnuiasca cu atmosfera din bucatarie(sa nu se lase) , apoi scoateti tava si lasati la racit ;
  • scoateti foaia de copt si taiati in 2 pandispanul pe lung pt a obtine 2 foi (pt a nu avea surprize , taiti pandispanul in 2 , apoi taiati sa obtineti 4 felii , pt ca taietura sa fie mai sigura);
  • pregatiti crema dupa intructiunile de pe plic;
  • puneti in aceaasi tava in care ati copt folie de aluminiu si apoi prima foaie de pandispan (taiata in 2) apoi insiropati si apoi puneti crema , niveland-o bine , sa fie uniforma peste tot , apoi acoperiti cu foaia de pandispan ramasa , apasand-o usor , sa faca priza cu crema , apoi o insiropati si pe aceasta , apoi acoperiti cu folie de aluminiu si puneti la rece pt cateva ore , sau cum fac eu , peste noapte ;
  • pregatim glazura : punem ciocolata , margarina si laptele , intr-un recipient mic(ibric , oala mica) si apoi punem pe foc si le amestecam bine , dupa ce da in fiert ,oprim focul si lasam putin sa se racoreasca ;
  • scoatem prajitura din frigider , o portionam , si apoi trecem fiecare bucatica de prajitura prin glazura , apoi o asezam pe un platou asternut cu hartie de copt , si tot asa pana terminam toate prajiturelele ( puteti sa le glazurati numai pe deasupra , cum vreti );
  • apoi puneti peste ele nuca maruntita sau cocos si le dati la frigider ;
  •            Serviti cu mare pofta!
  •            POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...