marți, 15 aprilie 2014

VARZA DULCE CU CIOLAN AFUMAT DEZOSAT




  •            Varza dulce este preferata noastra ! Zemoasa , carnea suculenta , ce sa mai spunem , gustoasa tare !
  •             Ingrediente:
  • 500-600g ciolan afumat dezosat (eu cumpar intreg si are 1kg, 1kg si ceva ,apoi il tai in 2 , dar daca avem invitati , il las intreg  si pun varza mai multa);
  • 1 varza mica , curatam primele frunze , apoi o taiem marunt ;
  • 3 cepe , curatata si spalata, apoi taiata marunt ;
  • 1 ardei gras rosu , il curatam si spalam apoi il taiem marunt ;
  • sare si piper dupa gust ;
  • 2 linguri mari bulion ;
  • ulei.
  •             Preparare:
  • intr-o oala antiaderenta punem ulei , il punem la incalzit si apoi punem bucata de ciolan afumat la colorat putin ;
  • dupa ce ciolanul s-a colorat , il scoatem pe o farfurie si in aceeasi oala punem ceapa si ardeiul si le calim putin , cand ceapa devine transparenta , punem inapoi ciolanul , varza taiata fideluta , bulionul desfacut in apa si piperul , punem apa pana la nivelul carnii si verzei , amestecam bine , punem capacul si dam la fiert la foc mijlociu pt circa 1.30h-2h , dar mai amestecati din cand in cand si intorceti ciolanul sa se fiarba bine peste tot;
  • dupa acest timp , normal ar fii sa fie super bine fiarta carnea , dar o intepati cu un cutit sau furculita , ar trebui sa intre usor , dak este asa opriti focul si potriviti de sare , dak nu mai fierbeti pana intra cum trebuie cutitul;
  •            Varza dulce , din punctul meu de vedere , este buna cand este zemoasa ! dar cum gusturile nu se discuta , fiecare face cum ii place ! Sunt persoane care o acresc putin , dar noua asa ne place ! Serviti cu painica prospata si ardei iute , un deliciu !
  •             POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...