marți, 22 aprilie 2014

SALATA BEOUF




  •              Nu exista sarbatoare fara salata beouf ! Place tuturor ! Mai ales strainilor carora am dat sa guste , au ramas placut impresionati si m-au intrebat cand mai fac....
  •               Ingrediente:
  • 2 piepti de pui fermier ;
  • 2 pulpe fermier ;
  • cartofi , ii curatam si spalam;
  • morcov , il curatam si spalam;
  • 1/2 de telina , o curatam si spalam , apoi o taiem in 2;
  • 1 conserva de mazare ;
  • castraveti la otet ;
  •  kapia la otet ;
  • ulei pt maioneza ;
  • 4 galbenusuri fierte si 4 crude ;
  • zeama de lamaie ;
  • sare si piper dupa gust ;
  • 2 linguri de mustar iute ;
  • patrunjel pt decor ;
  •                Preparare:
  • in oala minune , punem carnea spalata si apoi punem apa rece peste ea , o punem pe foc si dupa ce incepe sa iasa spuma , o spumuim bine , apoi punem si legumele(cartofii, morcovul si telina) peste carne , putina sare sau delicat , si 4 oua crude spalate bine , apoi punem capacul si dam la fiert , dupa ce incepe sa cante oala , dam focul la mic si lasam sa fiarba intre 30-45min ;
  • dupa primele 30min, opriti focul , si asteptati vreo 10 minute pana iese presiune din oala si apoi deschideti capacul , sau stiti voi mai bine cum sunt oalele voastre , si incercati legumele si carnea , daca sunt fierte le scoateti la racit , dak nu sunt destul de fierte le mai puneti la fiert , la mine au fost de ajuns 30min;
  • in timp ce legumele si carnea se racores putin , trecem oale sub jet de apa rece , si apoi le curatam , galbenusurile le trecem prin sita de ceai , apoi peste ele punem galbenusurile crude, facem o cruce mare , amestecam si incepem sa punem ulei putin cate putin , apoi spre sfarsit punem si zeama de lamaie si sare dupa gust , facem maioneza cat ne trebuie , eu sincer am folosit 1,5l de ulei , am facut mai multa , apoi o punem la frigider pana la folosire;
  • pregatim un bol incapato in care vom pune carnea si legumele taiate cubulete mici , castravetii , si ardeii tot cubulete mici , conserva de mazare scursa si clatita bine , apoi sare si piperul dupa gust , cele 2 linguri de mustar , maioneza(atentie, nu pe toata , oprim si pentru decor!) si amestecam bine , gustam si mai adaugam ce lipseste ;
  • ne pregatim platourile sau farfuriile si ne apucam de ornat , punem salata , o nivelam frumos si apoi punem peste maio , o nivelam si apoi ornam cu ce ne place !
  •                 Aceasta este reteta cu care am crescut , si cred ca nu am s-o schimb niciodata pentru ca asa o facea mama si imi place mult !
  •                   POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...