marți, 22 aprilie 2014

CIORBA DE BURTA




  •              Una din clasicile ciorbe romanesti , este ciorba de burta ! Mie mi-a placut mereu , si o gatesc mereu cu placere atat pentru mine cat si pentru cei dragi !
  •               Ingrediente:
  • 2,5kg burta de vita curatata si pre fiarta ;
  • 500g morcovi , ii curatam spalam si apoi ii dam pe razatoarea mica;
  • 1,5 capatani de usturoi , il curatam si il zdrobim ;
  • otet ;
  • 5galbenusuri crude;
  • 3 linguri de faina;
  • 500g smantana grasa ;
  • patrunjel pentrut pus deasupra;
  • sare sau cub knor de vita , eu asta folosesc.
  •                 Preparare:
  • spalam bin burta si apoi o punem in oala minune si punem apa rece peste ea , sa  acoperita bine dar sa nu depaseasca 3 sferturi in oala , apoi punem capacul si punem la fiert pentru 1h , dupa ce incepe sa fiarba si sa cante oala dam focul la mic ;
  • intre timp , punem o tigaie cu ulei la incins si punem morcovul , si il coloram bine; 
  • dupa ce s-a fiert burta , o scoateti si o taiati fideluta (daca este bucati mai mari , dar daca este fideluta deja , cu atat mai bine pt voi) ;
  • oala cu supa ramasa , o puneti pe foc si puneti in ea , morcovul calit , cubul de knor , otet dupa gust si usturoiul zdrobit si puneti sa fiarba bine ;
  • dupa ce a fiert bine lichidul , pregatiti o alta oala sau bol si puneti peste o sita , si rasturnati supa , si cu o lingura apasati morcovul si usturoiul , pt a recupera tot lichidul , apoi rasturnati din nou in oala minune si puneti la fiert ;
  • intr-un bol incapator , puneti cele 5 galbenusuri , un praf de sare si cele 3 linguri de faina , una cate una , si amestecati bine , apoi puneti smantana tot putin cate putin , luati din oala o cana de supa si turnati putin cate putin pana omogenizati bine , apoi turnati in oala , si puneti si burta taiata si lasati la fiert bine cam 20-30min , amestecand periodoc;
  • dupa acest timp , gustati si mai adaugati daca trebuie sare , dar numai puneti otet mai puneti doar in farfurie !
  •                 Serviti cu patrunjel prospat taiat , ardei iute , painica proaspata si poate usturoi zdrobit si smantana ! Un deliciu !
  •                  POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...