- Una din clasicile ciorbe romanesti , este ciorba de burta ! Mie mi-a placut mereu , si o gatesc mereu cu placere atat pentru mine cat si pentru cei dragi !
- Ingrediente:
- 2,5kg burta de vita curatata si pre fiarta ;
- 500g morcovi , ii curatam spalam si apoi ii dam pe razatoarea mica;
- 1,5 capatani de usturoi , il curatam si il zdrobim ;
- otet ;
- 5galbenusuri crude;
- 3 linguri de faina;
- 500g smantana grasa ;
- patrunjel pentrut pus deasupra;
- sare sau cub knor de vita , eu asta folosesc.
- Preparare:
- spalam bin burta si apoi o punem in oala minune si punem apa rece peste ea , sa acoperita bine dar sa nu depaseasca 3 sferturi in oala , apoi punem capacul si punem la fiert pentru 1h , dupa ce incepe sa fiarba si sa cante oala dam focul la mic ;
- intre timp , punem o tigaie cu ulei la incins si punem morcovul , si il coloram bine;
- dupa ce s-a fiert burta , o scoateti si o taiati fideluta (daca este bucati mai mari , dar daca este fideluta deja , cu atat mai bine pt voi) ;
- oala cu supa ramasa , o puneti pe foc si puneti in ea , morcovul calit , cubul de knor , otet dupa gust si usturoiul zdrobit si puneti sa fiarba bine ;
- dupa ce a fiert bine lichidul , pregatiti o alta oala sau bol si puneti peste o sita , si rasturnati supa , si cu o lingura apasati morcovul si usturoiul , pt a recupera tot lichidul , apoi rasturnati din nou in oala minune si puneti la fiert ;
- intr-un bol incapator , puneti cele 5 galbenusuri , un praf de sare si cele 3 linguri de faina , una cate una , si amestecati bine , apoi puneti smantana tot putin cate putin , luati din oala o cana de supa si turnati putin cate putin pana omogenizati bine , apoi turnati in oala , si puneti si burta taiata si lasati la fiert bine cam 20-30min , amestecand periodoc;
- dupa acest timp , gustati si mai adaugati daca trebuie sare , dar numai puneti otet mai puneti doar in farfurie !
- Serviti cu patrunjel prospat taiat , ardei iute , painica proaspata si poate usturoi zdrobit si smantana ! Un deliciu !
- POFTA BUNA!
marți, 22 aprilie 2014
CIORBA DE BURTA
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...