vineri, 11 aprilie 2014

PAINE DE CASA STIL BAGHETA FRANTUZEASCA





  •                  Am incercat sa fac bagheta , dupa toate retetele posibile ,dar ca cea din comert nu arata , asa ca nu este bagheta originala ci forma baghetei ! Dar gustul este super bun ! Tin sa mentionez ca reteta o am de pe un blog frantuzesc , si rezultatul era asemanator cu al meu !
  •                 Ingrediente:
  • 500-600g faina fluida (de calitate);
  • 10-12g drojdie uscata (o lingura cu varf);
  • 1 lingurita de sare;
  • 300ml apa calduta;
  •                  Preparare:
  • punem intr-un castronel apa si drojdia , amestecam bine si punem la cald pana face spuma deasupra ;
  • intr-un bol adanc , punem faina 500g si sarea si amestecam bine ;
  • dupa ce drojdia a facut balonase , o rasturnam peste faina si la inceput amestecam cu lingura apoi cu mana , iese un aluat placut , daca mai aveti nevoie , mai puneti faina , nu trebuie sa fie lipicios , depinde calitatea fainii , cat o sa ia aluatul , il fasonam in bula apoi il punem la crescut la cald, acoperit cu un prosop curat 20min (eu pun apa intr-o cana si o bag in microunde 2min , apoi o scot repede si bag in microunde bolul cu aluatul , asa stiu sigur k este la caldutica si fara curenti , creste super bine , il las 20min );
  • dupa cele 20min , punem la incalzit cuptorul la 180-220g , variaza in functie de cuptor (asta este pt a pune baghetele la crescut)
  • in timp ce cuptorul se incalzeste , preparam painile baghete , scoatem din bol pe masa infainata bila de aluat o framantam putin apoi impartim aluatul in 3 bucati egale , din care formam cele 3 baghete , apoi le punem in tava cu hartie de copt , apoi inchidem cuptorul si bagam tava in cuptor cu usa intre deschisa , tot cam 20min ;
  • dupa ce observam ca baghetele au crescut frumos , scoatem tava si punem din nou la incins cuptorul la 180-220grade;
  • in timp ce cuptorul se incinge , fasonam baghetele , le facem mici taieturi apoi le ungem cu pensula cu apa si apoi le punem la copt aprox. 30-45min , in functie de cuptor ;
  • dupa ce sa copt , scoateti tava si o acoperiti cu un prosop pentru 10-15min ;
  •                Serviti alaturi de ce va place , crocanta si gustoasa ! Noua ne place mai mult ca cea din comert , cu toate ca nu are aceeasi fata !
  •                 POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...