- Am incercat sa fac bagheta , dupa toate retetele posibile ,dar ca cea din comert nu arata , asa ca nu este bagheta originala ci forma baghetei ! Dar gustul este super bun ! Tin sa mentionez ca reteta o am de pe un blog frantuzesc , si rezultatul era asemanator cu al meu !
- Ingrediente:
- 500-600g faina fluida (de calitate);
- 10-12g drojdie uscata (o lingura cu varf);
- 1 lingurita de sare;
- 300ml apa calduta;
- Preparare:
- punem intr-un castronel apa si drojdia , amestecam bine si punem la cald pana face spuma deasupra ;
- intr-un bol adanc , punem faina 500g si sarea si amestecam bine ;
- dupa ce drojdia a facut balonase , o rasturnam peste faina si la inceput amestecam cu lingura apoi cu mana , iese un aluat placut , daca mai aveti nevoie , mai puneti faina , nu trebuie sa fie lipicios , depinde calitatea fainii , cat o sa ia aluatul , il fasonam in bula apoi il punem la crescut la cald, acoperit cu un prosop curat 20min (eu pun apa intr-o cana si o bag in microunde 2min , apoi o scot repede si bag in microunde bolul cu aluatul , asa stiu sigur k este la caldutica si fara curenti , creste super bine , il las 20min );
- dupa cele 20min , punem la incalzit cuptorul la 180-220g , variaza in functie de cuptor (asta este pt a pune baghetele la crescut)
- in timp ce cuptorul se incalzeste , preparam painile baghete , scoatem din bol pe masa infainata bila de aluat o framantam putin apoi impartim aluatul in 3 bucati egale , din care formam cele 3 baghete , apoi le punem in tava cu hartie de copt , apoi inchidem cuptorul si bagam tava in cuptor cu usa intre deschisa , tot cam 20min ;
- dupa ce observam ca baghetele au crescut frumos , scoatem tava si punem din nou la incins cuptorul la 180-220grade;
- in timp ce cuptorul se incinge , fasonam baghetele , le facem mici taieturi apoi le ungem cu pensula cu apa si apoi le punem la copt aprox. 30-45min , in functie de cuptor ;
- dupa ce sa copt , scoateti tava si o acoperiti cu un prosop pentru 10-15min ;
- Serviti alaturi de ce va place , crocanta si gustoasa ! Noua ne place mai mult ca cea din comert , cu toate ca nu are aceeasi fata !
- POFTA BUNA!
vineri, 11 aprilie 2014
PAINE DE CASA STIL BAGHETA FRANTUZEASCA
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...