- Atat in perioada postului , dar nu numai , fasolea este foarte mult utilizata in bucataria romaneasca si nu numai , in fasole cu ciolan - carnati, ciorba , fasole batuta si multe altele precum sosul pentru couscous tunisian cu fasole alba , menta si carnati osbana , cassouletul francez cu pulpe de rata confiate in grasime de rata sau gasca , si multe multe alte retete . Fasolea este delicioasa si satioasa ! De cand am plecat din tara , odata sau de 2 ori am fiert fasole , prefer sa cumpar deja fiarta , nu-mi mai bat capul cu pusul la umflat , schimbat 4 ape , gata ! Dar cu mana pe inima spun ca aia pe care o fierbem , este mai gustoasa decat cea in cutie !
- Ingrediente:
- 1 conserva mare de fasole 850g;
- 2 cepe , le curatam , spalam si taiem marunt apoi le pastram intr-un bol;
- 1 ardei mare rosu (sau 1/2 rosu 1/2 verde cum am folosit eu) , curatam , spalam si taiem marunt apoi in bol peste ceapa;
- 3 carnati afumati , ii taiem marunt ;
- 200g sunculita afumata ( taiata deja in cazul meu , am folosit lardon afumat) , daca e intreaga o taiati marunt;
- 2 linguri bulion (eu am folosit 3 si a iesit prea rosie);
- piper;
- sare daca mai este nevoie, lardonul si carnatii sunt deja sarate , mai e si bulionul putin sarat , deci gustati la sfarsit;
- marar spalat si taiat marunt;
- patrunjel spalat si taiat marunt;
- ulei;
- cimbru;
- 1 catel de usturoi;
- 1 foaie dafin.
- Preparare:
- conserva de fasole o desfacem si rasturnam intr-o sita , si o clatim bine cu apa rece;
- intr-o tigaie (wok ) inalta , punem un filet de ulei si apoi punem la colorat lardonul si carnatii , dupa ce s-au colorat frumos , le scoatem pe o farfurie ;
- in acceasi tigaie , punem ceapa si ardeiul si le tragem la tigaie , pana ceapa devine transparenta ;
- bulionul il desfacem intr-o cana cu apa , apoi il rastunam in tigaie ;
- punem carnatii si lardonul , fasolea , catelul de usturoi curatat si taiat marunt , foaia de dafin , piperul , cimbrul , mararul si patrunjelul , amestecam , mai adaugam apa sa fie la nivel cu fasolea si apoi punem la fiert pana ce se leaga , cam 20min maxim , este o fasole express ! gustati daca mai trebuie sare si la masa !
- Serviti cu muraturi si painica , sau mamaliguta , cu ce va face placere !
- POFTA BUNA !
vineri, 4 aprilie 2014
FASOLE RAPIDA CU SUNCULITA SI CARNATI AFUMATI
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSvBTJucI4PGd32u4k5Lx7bay9XNyLvIsD03dzGjlpTsykrutbys83tZf0MKB_Akml2iFgHGtvlIswO7r4jfeCH7TQmyQiT0Sfa1mZrGbrorSVdoy_NHcdGzxFu3AW7TfwJ7FIzYTGB3hq/s320/1556607804644.jpg)
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...