- De cand au aparut Madelenele cu ciocolata , am fost fascinata de ele , mi-au placut la nebunie (si akm imi plac...dar sunt mai atenta cate mananc...)! Madelene , Muffins , Briose cum le cunoasteti dupa nume , nu stiu daca cineva le poate rezista....Eu una , nu pot , chiar si la regim sa fiu , dupa o briosa salivez....Eu am luat aceasta reteta de pe un site francez , erau nature , dar pentru a diversifica se pot adauga fructe , ciocolata , fructe confiate; dar am ami schimbat putin , ca nu mi-a placut gustul. Pentru ca in ultimul moment , m-am gandit sa le umplu , ale mele au iesit cam crapacioase , dar precum ratusca cea urata , gustul este fenomenal ! Daca urmariti pasii retetei ,voua o sa va iasa fara crapaturi , eu dupa ce am pus tot aluatul am pus deasupra nuttela si apoi am intors cu lingurita , deci voi sa nu faceti la fel ! Nu le-am mai glazurat , sunt delicioase si asa !
- Ingrediente:
- 2 oua;
- 275g faina ( 255 faina si 20g cacao - pt culoare , dar daca le faceti fara cacao, puneti 275g) ;
- 100g zahar;
- 100 ml ulei floarea soarelui (in reteta originala , era de masline , si in deserturi nu-mi place sa folosesc);
- 175ml lapte;
- 4 lingurite -2 pliculete praf de copt;
- 1 zahar vanilat;
- esenta de portocale;
- nuttela;
- Preparare:
- se amesteca ingredientele uscate intr-un bol : faina , cacao , zaharul , zaharul vanilat , preaful de copt ;
- in alt bol puneti oul , il bateti putin , apoi laptele , uleiul si esenta de portocale si amestecati;
- in bolul lichid incepeti sa puneti cate putin din bolul cu faina , amestecand bine , incorporati tot amestecul uscat , veti observa ca iese un aluat elastic si tare , este normal ;
- daca folositi forme de silicon , numai puneti nimic ,dar daca folositi forme normale , va sfatuiesc sa folositi hartiute sau sa le ungeti bine cu unt sau margarina si sa le infainati bine! eu am forme de silicon , asa k numai le ung .
- incingeti cuptorul la 180°;
- umpleti formele pe jumatate , puneti 1/2 de lingurita de nutettela , apoi acoperiti cu aluat , atentie : formele nu trebuie sa fie pline pt ca la crescut vor da afara ! le umpleti 3/4 - trei sferturi ;
- apoi le dati la cuptor pt 35-40min , pana vor creste frumos si o sa inmiresmati toata casa !
- dupa ce s-au copt , le scoateti si le lasati la racit apoi le scoateti din formele de silicon simplu - daca umblati la ele cand sunt calde , se pot rupe si nu se desfac frumos , dar daca folositi hrtiute , le scoateti cand vreti ! le depozitati pe un platou ;
- Le serviti ca atare , ori cu o cafeluta buna sau cu o cana mare de ceai ! Va garantez ca nu o sa va opriti la o singura briosa!
- POFTA BUNA!
- P.S. Aici aveti o sectiune ! sunt delicioase!
joi, 3 aprilie 2014
BRIOSE CIOCOLATOASE (12 buc)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu