joi, 6 martie 2014

TARTA VERGEOISE CU MERE




  •         La baza retetei, tarta vergeoise este o reteta belgiana din aluat de tarta si zahar vergeois, un zahar brun, nu foarte pronuntat. De la reteta originala ,au aparut multe retete derivate si noi, precum cea de TARTE VERGEOISE AUX POMMES!
  •         Ingredientele:
  • un aluat de tarta, deja cumparat (in cazul meu), sau facut;
  • 3 mere;
  • 50g unt;
  • 6 linguriteg zahar vergeoise (sau orice zahar aveti);
  • 1 pliculet de zahar vanilat;
  • scortisoara dupa gust;
  •          Punem la incalzit cuptorul la 180-200 grade, timp in care pregatim tarta:
  • intr-o tava de tarta punem aluatul de tarta, si apoi il intepam cu o furculita;
  • cele 3 mere le curatam apoi le taiemin 2, curatam mijlocul apoi le taiem feliute subtiri ;
  • peste aluatul de tarta puneti din amestecul de zahar cu zaharul vanilat , 3 lingurite din amestecul preparat si putina scortisoara apoi aranjati frumos merele, ampoi puneti restul de zahar si putina scortisoara , si untul taiat bucatele mici, si apoi dati la cuptor pana se rumeneste frumos!
  •          Acum avem o tarta delicioasa!
  •          POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...