- La baza retetei, tarta vergeoise este o reteta belgiana din aluat de tarta si zahar vergeois, un zahar brun, nu foarte pronuntat. De la reteta originala ,au aparut multe retete derivate si noi, precum cea de TARTE VERGEOISE AUX POMMES!
- Ingredientele:
- un aluat de tarta, deja cumparat (in cazul meu), sau facut;
- 3 mere;
- 50g unt;
- 6 linguriteg zahar vergeoise (sau orice zahar aveti);
- 1 pliculet de zahar vanilat;
- scortisoara dupa gust;
- Punem la incalzit cuptorul la 180-200 grade, timp in care pregatim tarta:
- intr-o tava de tarta punem aluatul de tarta, si apoi il intepam cu o furculita;
- cele 3 mere le curatam apoi le taiemin 2, curatam mijlocul apoi le taiem feliute subtiri ;
- peste aluatul de tarta puneti din amestecul de zahar cu zaharul vanilat , 3 lingurite din amestecul preparat si putina scortisoara apoi aranjati frumos merele, ampoi puneti restul de zahar si putina scortisoara , si untul taiat bucatele mici, si apoi dati la cuptor pana se rumeneste frumos!
- Acum avem o tarta delicioasa!
- POFTA BUNA!
joi, 6 martie 2014
TARTA VERGEOISE CU MERE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu