marți, 25 martie 2014

SUPA DE PUI CU LEGUME SI GALUSTE





  •             De cand ma stiu , mi-a placut supa cu galuste ! A fost mereu in topul preferintelor mele , la capitolul supe !  Dar cum , cate bordee , atatea obiceiuri , asta este reteta mea de supa , adaptata dupa gusturile noastre ( ne place cu legumele in ea , mai groasa )!
  •             Ingredientele:
  • carne de pui (ce va place , si dupa cantitatile voastre);
  • 1 ceapa mare , o curatati spalati si taiati marunt , apoi o depozitati intr-un bol;
  • 2 morcovi , ii curatam , spalam , apoi ii taiem marunt si apoi si ei in bol la ceapa;
  • 1/2 ardei gras rosu ,1/2 verde, 1/2 galben , ii curatam , spalam si taiem marunt , apoi si ei in bol la legume;
  • 2 fire de telina , le spalam si apoi le taiem marunt , apoi si ele in bol la legume;
  • 1 felie de telina , o curatatm spalam si taiem marunt , apoi si ea in bol la legume;
  • cateva fire de patrunjel verde , il spalam bine apoi il taiem marunt si il pastram intr-un recipient mic;
  • 1 ou( sau 2,depinde de cantitatea de supa ce vreti sa faceti);
  • gris 3-5linguri , depinde de cat de mare este oul ;
  • ulei;
  • sare.
  •               Preparare:
  • intr-o oala incapatoare , punem carnea spalata , apoi punem apa destula , apoi punem la fiert;
  • spumuim bine , pana numai vedeti ca iese spuma , daca puiul este de casa , lasati sa fiarba putin mai mult , daca puiul este din comert , puteti pune legumele , sare(dupa gust) si acoperiti;
  • in timp ce legumele fierb , pregatiti aluatul de galuste : oul il puneti intr-un bol , puneti peste el putina sare , un strop de ulei bateti putin ,apoi puneti primele 3 linguri de gris si amestecati bine , consistenta trebuie sa fie cremoasa , dar pentru a vedea daca este destul gris , incercati sa puneti o galusca in supa , daca se tine , lasati focul la mic si puneti si restul galustelor , apoi ridicati temperatura si fierbeti pana se umfla si le gustati daca sunt fierte (daca este prea apoasa consistenta mai adaugati gris , sau daca galusca pusa in supa se desface). Eu de cele mai multe ori fac din ochi aceasta compozitie , dar dupa mai multe incidente pietroase , incerc sa masor, cand nu uit!
  • dupa ce galustele au fiert , puneti patrunjelul , amestecati si opriti focul , puneti capacul si mai lasati acoperit vreo 10min sa se patrunda patrunjelul (mie imi place sa aiba gustul putin mai intens, de aceea nu il fierb). Si gata supica!
  •             Serviti fierbinte , cum imi place mie, sau cum va place ; daca vreti , mai adaugati patrunjel verde deasupra! E o nebunie de supa!
  •             POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...