marți, 25 martie 2014

CARNE DE PORC CU SOS (RETETA CHINEZEASCA)





  •            Dupa cum spuneam ,ador mancarea chinezeasca si revin cu o reteta de carne de porc cu sos , care poate fi servita cu Fideaua chinezeasca de pe blog , sau cu orez nature , cu bete chinezesti cum imi place mie :)) , sau cu furculita! 
  •            Ingrediente:
  • 500g carne de porc macra , o taiem bastonase , apoi o pastram intr-un bol;
  • 10g ciuperci negre chinezesti uscate (le hidratam in apa calda , cu o ora inainte de a gatii apoi le scurgeti si spalati, apoi le scurgeti bine si le pastrati intr-un bol);
  • 2 cepe mari , le curatam si taiem julien , apoi le pastram intr-un bol; 
  • 1/2 de ardei gras rosu si 1/2 verde, curatam , spalam si taiem julien;
  • 1/2 de praz , atat parte alba cat si verde , taiem in bucati de 4-5 cm apoi pe lung julien;
  • 1 filet ulei;
  • 2 linguri bulion;
  • piper;
  • sare;
  • 1 lingurita amidon alimentar.
  •            Preparare:
  • intr-un wok , punem la incins uleiul apoi punem carnea si o tinem pana numai lasa apa si se coloreaza putin ;
  • apoi punem legumele si le calim impreuna cca 5-10min cu wok-ul acoperit amestecand periodic;
  • desfaceti bulionul intr-o cana cu apa de 250-320ml , apoi il puneti in wok peste carne si legume ;
  • adaugati si ciupercile negre , sare si piper dupa gust , amestecati , puneti capacul si dati la foc mare , amestecati din cand in cand ;
  • cand observati ca se formeaza sosul , desfaceti amidonul in putina apa rece , apoi il puneti in wok si amestecati bine , si apoi mai lasati un 1min,2 sa se lege mai bine sosul , si gata sosul!
  •            Serviti cu Fideaua chinezeasca de pe blog sau cu orez nature , sau cu ce va place!
  •            POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...