- Dupa cum spuneam ,ador mancarea chinezeasca si revin cu o reteta de carne de porc cu sos , care poate fi servita cu Fideaua chinezeasca de pe blog , sau cu orez nature , cu bete chinezesti cum imi place mie :)) , sau cu furculita!
- Ingrediente:
- 500g carne de porc macra , o taiem bastonase , apoi o pastram intr-un bol;
- 10g ciuperci negre chinezesti uscate (le hidratam in apa calda , cu o ora inainte de a gatii apoi le scurgeti si spalati, apoi le scurgeti bine si le pastrati intr-un bol);
- 2 cepe mari , le curatam si taiem julien , apoi le pastram intr-un bol;
- 1/2 de ardei gras rosu si 1/2 verde, curatam , spalam si taiem julien;
- 1/2 de praz , atat parte alba cat si verde , taiem in bucati de 4-5 cm apoi pe lung julien;
- 1 filet ulei;
- 2 linguri bulion;
- piper;
- sare;
- 1 lingurita amidon alimentar.
- Preparare:
- intr-un wok , punem la incins uleiul apoi punem carnea si o tinem pana numai lasa apa si se coloreaza putin ;
- apoi punem legumele si le calim impreuna cca 5-10min cu wok-ul acoperit amestecand periodic;
- desfaceti bulionul intr-o cana cu apa de 250-320ml , apoi il puneti in wok peste carne si legume ;
- adaugati si ciupercile negre , sare si piper dupa gust , amestecati , puneti capacul si dati la foc mare , amestecati din cand in cand ;
- cand observati ca se formeaza sosul , desfaceti amidonul in putina apa rece , apoi il puneti in wok si amestecati bine , si apoi mai lasati un 1min,2 sa se lege mai bine sosul , si gata sosul!
- Serviti cu Fideaua chinezeasca de pe blog sau cu orez nature , sau cu ce va place!
- POFTA BUNA!
marți, 25 martie 2014
CARNE DE PORC CU SOS (RETETA CHINEZEASCA)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu