- A existat o perioada in care nu prea aveam mult timp de stat la bucatarie , si din acea perioada am adoptat aceasta reteta rapida ! Simpla si pe placul tuturor celor ce au gustat-o! Poate o sa vi se pare bizara , la inceput combinatia , dar va asigur ca merita incercata si ca nu aveti de regretat! Mai ales pentru cei ce nu au timp mult de consacrat bucatariei ! In maxim 30 min aveti niste paste delicioase!
- Ingrediente:
- 250-300g paste fussilii (eu sincer masor cu mana , iau din punga 4 maini de paste);
- 1 carnat chorizo 250g;
- 1 pachet de cremvusti knaki pe porc sau pui (ce vaa place),350g;
- 1 borcan de sos de paste bologneze (puteti folosii si sos napotitan , sau orice sos va place) ;
- cimbru uscat;
- usturoi uscat;
- optional , 1 lingura de zahar pentru a corecta aciditatea si sarea din preparat , daca va place fara , numai puneti ;
- optional , branza pentru pus deasupra parmezan sau ce va place!
- Preparare:
- punem apa cu sare intr-o oala , pe care o punem la fiert , apoi dupa ce apa fierbe, adaugam pastetle in ploaie , amestecam bine ,si lasam sa fiarba cat indica pe pachet ;
- punem la incins un wok sau tigaie antiadeziva sau imitatie piatra , fara ulei ;
- intre timp , taiem chorizo-ul pe lung si apoi feliute(o sa iasa jumatai de feliute) , apoi il puneti in wok-ul incins , si amestecam periodic , nu trebuie sa se arda , va lasa destula materie grasa asa ca nu aveti nevoie de ulei ;
- in timp ce chorizo se prajeste putin , taiem feliute cremvustii knakii , apoi ii punem si pe ei in wok , amestecam bine si ii lasam si pe ei la prajit pana prind o culoare frumoasa (amestecand periodic) ;
- dupa ce totul aprins o culoare frumoasa , punem sosul de paste in wok , cimbru uscat(dupa gust) , si usturoi uscat(tot dupa gust) , si puneti sa fiarba putin ansamblul format 5-10min;
- daca pastele au fiert , pregatiti o strecuratoare si le rasturnati pentru a le scurge bine de apa , apoi le rasturnati din sita , in wok-ul cu sos , si amestecati bine ! Pregatiti masa , ca vin pastele !
- Le serviti asa cum sunt , sau adaugati deasupra branzica ce va place! Le puteti incalzi si la microunde (dupa ce s-au racit), si pot fi si pastrate le frigider 1zii 2 , nu isi schimba gustul!
- POFTA BUNA!
joi, 27 martie 2014
PASTE RAPIDE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu