joi, 27 martie 2014

PASTE RAPIDE




  •               A existat o perioada in care nu prea aveam mult timp de stat la bucatarie , si din acea perioada am adoptat aceasta reteta rapida ! Simpla si pe placul tuturor celor ce au gustat-o! Poate o sa vi se pare bizara , la inceput combinatia , dar va asigur ca merita incercata si ca nu aveti de regretat! Mai ales pentru cei ce nu au timp mult de consacrat bucatariei ! In maxim 30 min aveti niste paste delicioase! 
  •               Ingrediente:
  • 250-300g paste fussilii (eu sincer masor cu mana , iau din punga 4 maini de paste);
  • 1 carnat chorizo 250g;
  • 1 pachet de cremvusti knaki pe porc sau pui (ce vaa place),350g;
  • 1 borcan de sos de paste bologneze (puteti folosii si sos napotitan , sau orice sos va place) ;
  • cimbru uscat;
  • usturoi uscat;
  • optional , 1 lingura de zahar pentru a corecta aciditatea si sarea din preparat , daca va place fara , numai puneti ;
  • optional , branza pentru pus deasupra parmezan sau ce va place!
  •               Preparare:
  • punem apa cu sare intr-o oala , pe care o punem la fiert , apoi dupa ce apa fierbe, adaugam pastetle in ploaie , amestecam bine ,si lasam sa fiarba cat indica pe pachet ;
  • punem la incins un wok sau tigaie antiadeziva sau imitatie piatra , fara ulei ;
  • intre timp , taiem chorizo-ul pe lung si apoi feliute(o sa iasa jumatai de feliute) , apoi il puneti in wok-ul incins , si amestecam periodic , nu trebuie sa se arda , va lasa destula materie grasa asa ca nu aveti nevoie de ulei ;
  • in timp ce chorizo se prajeste putin , taiem feliute cremvustii knakii , apoi ii punem si pe ei in wok , amestecam bine si ii lasam si pe ei la  prajit pana prind o culoare frumoasa (amestecand periodic) ;
  • dupa ce totul aprins o culoare frumoasa , punem sosul de paste in wok , cimbru uscat(dupa gust) , si usturoi uscat(tot dupa gust) , si puneti sa fiarba putin ansamblul format 5-10min;
  • daca pastele au fiert , pregatiti o strecuratoare si le rasturnati pentru a le scurge bine de apa , apoi le rasturnati din sita , in wok-ul cu sos , si amestecati bine ! Pregatiti masa , ca vin pastele !
  •                Le serviti asa cum sunt , sau adaugati deasupra branzica ce va place! Le puteti incalzi si  la  microunde (dupa ce s-au racit), si pot fi si pastrate le frigider 1zii 2 , nu isi schimba gustul!
  •                POFTA BUNA! 

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...