marți, 4 martie 2014

PESTE SOLE IN CRUSTA DE MALAI CU MAMALIGUTA SI SOS DE USTUROI



  •       Nu demult am descoperit acest minunat peste , cu un gust fin pe care nu il mai pot compara cu un altul...ceva deosebit de bun... Sole, este un peste plat , care traieste pe fundul apei, pe o parte; este bizaroid ca peste, partea pe care sta este alba si cealalta este un maro inchis. O alta particularitate a acestui peste, nu prea are intestine(mai deloc), dar are multe oase, dar peste asta se poate trece dupa ce il gustam prima data...Trecem si peste pret, care este putin cam ridicat...
  •      Cand il cumparati, ii spuneti persoanei de la pescaria magazinului sa vi-l curete de solzi, pentru ca are...destui...eu am uitat si a trebuit sa-i curat...aveam solzi in toata bucataria...
  •      Acum ingredientele:
  • 2 pesti Sole pentru 2 persoane( sincera sa fiu, nu stiu daca o sa va ajunga, e foarte bun, nu te mai saturi din mancat....);
  •  malai grisat, pentru crusta de peste si mamaliguta;
  • sare;
  • ulei pentru prajit si sosul de usturoi;
  • usturoi;
  • smantana;
  • apa pentru mamaliguta.
  •       Ingredientele sunt pregatite, la treaba!
  • pregatim on wok mare , sau o tigaie mare in care punem ulei pentru prajit, si il punem la incins;
  • pestele il spalam,tamponam cu hartie de bucatarie, il saram, apoi il dam prin malai si hop in wokul incins, il prajim bine pe toate partile pana devine auriu, apoi il scoatem pe farfurii, platouri;
  • intre timp, pregatim sosul de usturoi: curatam si zdrobim usturoiul, il amestecam bine cu sare, ii punem putin ulei, si il facem maioneza...apoi smantanica...si gata sosul ;
  • punem apa la fiert si apoi facem mamaliguta;
  •       Pentru a dresa platourile, este foarte simplu, asezam pe una din marginile platoului pestele, apoi cu un polonic sau lingura mare plonjata prelabil in ulei , luam mamaliguta, si ii dam o forma , apoi si ea pe platou; ramane sosul de usturoi pe care il punem si pe el intr-un recipient micut, in cazut meu un suport de oua moi penru micul dejun. 
  •       Acum platoul este pregatit, aburind, asteptand sa fie devorat cu o pofta nebuna, alaturi de un vin bun, sau bere, ce va place!
  •       POFTA BUNA!
  •  P.S. aici aveti pestii inainte de a fi gatiti, sa va faceti o idee!



Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...