miercuri, 5 martie 2014

CIULAMA DE PUI CU CIUPERCI,PE PAT DE OREZ BASMATI NATURE





  •         Una dintre mancarurile preferate este ciulamaua: de post, cu carne, sub toate formele!
  •         Astazi, pentru pranz, am facut o ciulamita cu ciuperci si copanele de pui, foarte gustoasa!
  •         Sa va impartasesc reteta mea:
  • 6-9 copanele de pui fara piele (2-3 portii);
  • 1 capatana mica de usturoi,o curatam si zdrobim, si-o  pastram intr-un bol;
  • 2 linguri de faina;
  • ulei;
  • apa calda (1 bol cca.250-400ml);
  • 250g smantana;
  • 1 cutie mare de ciuperci;
  • sare;
  • piper;
  • orez basmati;
  • sare;
  • apa calda.
  •          Ingredientele sunt preparate, ne apucam de treaba:
  • intr-o tigaie cu pereti innalti punem la incins uleiul, apoi coloram bine pe toate partile copanelele, apoi le scoatem pe o farfurie;
  • in aceaasi tigaie, punem ciupercile si le prajim bine, apoi le scoatem si le punem peste copanele;
  • in aceeasi tigaie, mai punem un filet de ulei, il incingem apoi punem faine, si facem rantasul;
  • peste rantas, punem in fir subtire apa, amestecand energic, pentru a evita cocoloasele;
  • punem smantana si amestecam bine, apoi sarea, piperul, usturoil zdrobit, carnea, ciupercile si lasam sa fiarba circa 25-30min la foc mijlociu;
  • in acest timp, punem la fiert apa cu sare, cand apa da in clocot punem orezul si amestecam bine, apoi lasam la fiert 10-12min ,pregatim o strecuratoare, rasturnam orezul si in clatim bine cu apa, apoi il lasam la scurs.
  •           Si gata, am terminam mancarea!
  •           Pregatiti patul de orez, peste care puneti ciulamita cea gustoasa! Serviti simplu, sau cu paine!
  •           POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...