marți, 4 martie 2014

CIORBA DE PERISOARE (de pui)

  •           Simpla, economica, delicioasa! Nu cred ca exista persoana careia sa nu-i placa ciorbita de perisoare (sper sa nu ma insel) ! 
  •           Si acum ingredientele :
  • 3 pulpe de pui, le dezosam, apoi le tocam si le rezervam intr-un bol;
  • 2 cepe mari, le curatam  si apoi le taiem marunt, una o punem in bol peste carne, una o rezervam intr-un alt bol;
  • 3 oua, din care unul il punem in bol  peste carne;
  • piper dupa gust, si el peste carne;
  • sare dupa gust, si ea peste carne;
  • orez, o manuta, jumatate de paharut, si el tup peste carne;
  • marar si patrunjel verde(uscat,congelat,la sare de care aveti) le curatam, spalam ,le taiem marunt,si ele peste carne, apoi amestecam bine si dam la rece, sa astepte :));
  • 1 felie de telina, o curatam, o spalam si o taiem cubulete mici , apoi le punem in bolul cu ceapa curatata si taiata mai devreme ;
  • 3 jumatati de ardei ( rosu,galben, verde, sau ce aveti ),le curatam , spalam si il taiem cubulete mici , apoi si el peste telina;
  • 1 dovlecel micut, il curatam cu economul, apoi il  spalam, apoi si el cubulete mici si tup , in bol cu celelalte legume;
  • 1 morcov mare , il curatam cu economul, apoi il spalam si imediat si el cubulete in bolul cu legume;
  • 1 fir de telina verde, il spalam, apoi il taiem marunt si apoi si el peste legume in bol;
  • 2 cartofi potriviti, ii curatam si pe ei tot cu economul, apoi ii spalam, si ii taiem cubulete mici, apoi ii mai spalam odata datorita amidonului ce iese la prelucrare,apoi ii punem intr-un bol separat;
  • 2 linguri de bulion (sau rosii in bulion, ce preferati );
  • ulei;
  • patrunjel, spalat si taiat marunt,rezervat si el intr-un bol;
  • leustean, spalat si el si taiat marunt, si el in bol cu leusteanul;
  • bors magic sau bors lichid, ce preferati pentru acrit ciorbita;
  •         Acum avem pregatite ingredientele, la treaba!
  •         Intr-o oala incapatore, punem apa(cam 4,5litrii), apoi o punem la fiert, peste punem o lingura de sare si un filet de ulei apoi legumele numeroase din bol, si lasam sa fiarba bine;
  •        Dupa ce legumele au fiert bine, punem cartoful si il lasam si pe el sa fiarba vreo 5minute , apoi peste punem bulionul si il lasam sa fiarba si pe el bine; 
  •        Intre timp, pregatim perisoarele. Ne pregatim farfurie mare, pe care o sa punem perisoarele, un bol cu apa rece, si o lingurita pentru a lua umplutura din bol, apoi ne apucam de treaba, si nu ne oprim pana nu terminam de facut toate perisoarele mititelele!
  •        Dupa ce bulionul a fiert bine, punem in ciorbita perisoarele, cum stim mai bine, cu spumiera, cu polonicul turnam lichid peste perisoare si asa ele apoi aluneca simplu in ciorbita,farfuria fiind inchinata, si acoperim ciorbita cu capac,si lasam sa fiarba bine, cam 15-20min, la inceput, perisoarele o sa faca scuba driving pe fundul oalei,apoi o sa iasa la suprafata sa respire :)) ;
  •         Gustam o perisoara, sa vedem daca este fiarta, daca este punem in ciorbita patrunjelul, leusteanul, si cele 2 oua batute, si mai lasam 5 minute (dar daca perisoara nu este fiarta bine, mai lasam putin la fiert, apoi punem ingredientele mai sus enumerate);
  •         Dupa cele 5 minute, acrim ciorbita si mai lasam putin la fiert, si gata! Am reusit o ciorbita buna si gustoasa de moare lumea!
  •         O serviti cu smantanica, ardei iute si painita proaspata!
  •         POFTA BUNA! 

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...