marți, 25 martie 2014

PESTE FILE SI IN CRUSTA DE MALAI (CABILLAUD)





  •           Am ales sa fac de data aceasta , niste fileuri de cabillaud , pané si incrusta de malai ! 
  •           Ingrediente:
  • 1 kg de file de cabillaud;
  • malai;
  • 2 oua;
  • faina alba de grau;
  • sare;
  • mustar;
  •          Preparare:
  • fileurile le spalam si apoi le punem la scurs, apoi punem pe ele niste sare(dupa gust);
  • incingem o tigaie cu ulei;
  • intr-o farfurie adanca,bol, batem cele 2 oua cu sare , mustar si faina( si poate putina apa, daca v-a iesit foarte groasa compozitia, trebuie sa iasa ca cea pentru snitele);
  • intr-o alta farfurie punem faina alba, apoi trecem o parte din bucatile de peste prin faina si apoi prin compozitia pregatita mai devreme si apoi punem la prajit , pana se auresc frumos  si apoi le scoatem pe un platou, farfurie;
  • cealalta parte de fileuri , le trecem prin malai si apoi le punem la prajit pana se auresc si ele frumos si le scoatem pe platoul, sau farfuria cu panéurile pregatite mai devreme;
  •           Servim cu mamaliguta calda , sos sau mujdei de usturoi si un vin alb sec!
  •           POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...