marți, 25 martie 2014

CLATITE





  •              De dulce sau post , simple , cu zahar , dulceata sau nuttela , clatitele sunt printre deserturile noastre preferate !
  •              Ingrediente:
  • 2 oua;
  • 4 linguri de zahar;
  • 1/2 l lapte;
  • 1/2 l apa plata sau minerala;
  • 1 praf de sare;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde (pana ajungeti la consistenta dorita a aluatului), de preferat faina fluida, nu face cocoloase;
  • ulei.
  •              Preparare:
  • intr-un bol innalt , batem ouale cu zaharul , apoi adugam laptele si batem incontinuu , apoi apa si batem iarasi;
  • apoi punem in bol faina strecurata , si amestecam bine , cand faina s-a incorporat bine si daca au ramas cocoloase , punem bolul acoperit in frigider pentru cateva ore (eu fac aluatul dimineata pentru dupa-amiaza);
  • cand vrem sa ne apucam de clatite , scoatem bolul de la frigider , punem pliculetele de zahar vanilat si amestecam bine ; 
  • intr-un recipient micut punem ulei si ne inarmam si cu o pensula de silicon;
  • punem la incins tigaia de clatite , apoi o ungem bine pensula cu ulei , si punem un polonic sau dupa cum stie fiecare , si intindeti bine aluatul pentru a forma clatita , apoi o coaceti bine 30sec pana se aureste pe margini apoi le intoarceti , si mai tineti 30sec, si gata clatita! Si asa pana terminam tot aluatul!
  •                Le serviti calde cu ce va place! Noua ne plac si simple , dar si cu dulceata si nuttela!
  •                POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...