- De dulce sau post , simple , cu zahar , dulceata sau nuttela , clatitele sunt printre deserturile noastre preferate !
- Ingrediente:
- 2 oua;
- 4 linguri de zahar;
- 1/2 l lapte;
- 1/2 l apa plata sau minerala;
- 1 praf de sare;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- faina cat cuprinde (pana ajungeti la consistenta dorita a aluatului), de preferat faina fluida, nu face cocoloase;
- ulei.
- Preparare:
- intr-un bol innalt , batem ouale cu zaharul , apoi adugam laptele si batem incontinuu , apoi apa si batem iarasi;
- apoi punem in bol faina strecurata , si amestecam bine , cand faina s-a incorporat bine si daca au ramas cocoloase , punem bolul acoperit in frigider pentru cateva ore (eu fac aluatul dimineata pentru dupa-amiaza);
- cand vrem sa ne apucam de clatite , scoatem bolul de la frigider , punem pliculetele de zahar vanilat si amestecam bine ;
- intr-un recipient micut punem ulei si ne inarmam si cu o pensula de silicon;
- punem la incins tigaia de clatite , apoi o ungem bine pensula cu ulei , si punem un polonic sau dupa cum stie fiecare , si intindeti bine aluatul pentru a forma clatita , apoi o coaceti bine 30sec pana se aureste pe margini apoi le intoarceti , si mai tineti 30sec, si gata clatita! Si asa pana terminam tot aluatul!
- Le serviti calde cu ce va place! Noua ne plac si simple , dar si cu dulceata si nuttela!
- POFTA BUNA!
marți, 25 martie 2014
CLATITE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...
-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu