sâmbătă, 15 martie 2014

PASTRAV IN CRUSTA DE MALAI CU SOS DE USTUROI SI MAMALIGUTA





  •  Pentru ca este sanatos, incercam sa mancam peste macar o data pe saptamana. Azi , am ales pastravul, peste de munte spriten si ager!
  •     Ingrediente:
  • peste pastrav;
  • sare;
  • malai grisat;
  • ulei;
  • usturoi;
  • smantana.
  •     Sa ne apucam de treaba:
  •     Punem intr-un wok, tigaie uleiul la incins;
  •     Daca pestele este deja curatat, cum este cazul meu, il spalam, crestam , dam cu putina sare apoi il dam pris malai si tup la prajit in tigaie, bine, pe ambele parti pana devine auriu(pana terminam pestele);
  •     Intre timp, punem la fiert apa cu sare pentru mamaliguta, cand apa fierbe punem faina si amestecam bine, fierbem bine si gata mamaliguta;
  •     Cat fierbe mamaliguta, curatam usturoiul, il zdrobim si apoi il amestecam cu putina sare, putin ulei si il facem maioneza si apoipunem smantanica , amestecam putin si gata sosul!
  •     Aranjam frumos pe platouri, si servim alaturi de un vin bun!
  •     POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...