- Carnea de vita este gustoasa ,fara multe grasimi...ce mai...sa tot gatesti.
- Eu am ales sa o fac de data aceasta , cu sos in oala minune , pe un pat de piure de casa delicios.
- Ingrediente:
- 1kg carne de vita , o taiem bucatele mici , apoi o punem intr-un bol;
- 3cepe mari , le curatam , spalam apoi le taiem marunt si le punem intr-un bol;
- 1 ardei gras ,il curatam , spalam si apoi il taiem marunt si apoi si el in bol cu ceapa;
- 3 catei de usturoi, ii curatam si ii taiem marunt, apoi ii punem intr-un bol;
- 2 cuburi knor vita;
- ulei;
- 1 lingura mare de bulion sau rosii proaspete;
- piper;
- 2 cubulete de zahar (optional , in caz ca sosul o sa vi se para acid din cauza bulionului);
- cartofi;
- unt;
- lapte;
- sare;
- Sa ne apucam de treaba:
- in oala minune, punem ulei la incins apoi punem carnea, amestecam bine, si tinem pana se evapora sucul lasat de carne, apoi punem ceapa si ardeiul si calim impreuna ;
- apoi , diluam bulionul in 2 pahare(1 pahar-250ml) de apa apoi il punem in oala , cuburile de knor , usturoiul si piperul , apoi punem capacul oalei minune si punem la foc mare (sau intr-o oala normala, si fierbeti mai mult, vedeti in functie de carne), pana ce supapa se declanseasa , apoi dam focul la mic , lasam sa fiarba 30-45min, depinde de carne;
- intre timp curatati si spalati cartofii , ii taiati cuburi , ii spalati inca odata , apoi puneti apa peste ei , putin ulei , si sare si ii puneti la fiert ;
- dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa , puneti unt , lapte si mai adaugati daca doriti sare , si zdrobiti bine cartofii, si gata piureul!
- Dupa cele 35-45min , opriti focul , scoateti supapa oalei minune si asteptati sa termine de fluierat apoi puteti deschide linistiti capacul(trebuie sa asteptati pentru ca se pot intampla accidente grave) , gustati , vedeti daca trebuie adaugat zaharul si apoi pregatit farfuriile! Serviti sosul cu piure , cu castraveti la otet(in cazul nostru) sau cu ce va place!
- POFTA BUNA!
sâmbătă, 15 martie 2014
CARNE DE VITA CU SOS SI PIURE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu