duminică, 16 martie 2014

CIULAMA CU CIUPERCI SI CARNE DE PORC PE PAT DE OREZ BASMATI NATURE






  •         Dupa cum spuneam , ciulamaua este una din mancarurile mele preferate ! Am preparat o ciulama cu ciuperci si carne de porc , gustoasa si delicioasa! Daca nu fac mamaliguta , aleg orezul basmati natur , care este bun si parfumat !
  •         Ingredientele:
  • 1kg carne de porc macra , o spalam si o taiem marunt (mie imi place sa o tai dreptunghiulete mici) , si o punem intr-un bol;
  • 1 cutie mare , 1 borcan de ciuperci mare(800g)
  • ulei;
  • 1 capatana mica de usturoi , o curatam si zdrobim usturoiul apoi il punem intr-un bol;
  • 2 linguri de faina;
  • 500g smantana;
  • sare;
  • piper;
  • 1 pahar 250 orez basmati;
  •         Acum ca avem ingredientele sa ne apucam de treaba:
  • intr-o tigaie, wok , punem ulei la incins si apoi punem carnea , si amestecam bine , o tinem pana se evapora tot lichidul , apoi o lasam putin la rumenit;
  • intr-o alta tigaie punem la incins ulei si punem ciupercile si le prajim bine;
  • scoatem carnea si ciupercile pe o farfurie , apoi in una din tigai peste ulei, punem faina, facem rantasul ,apoi punem apa calda peste si lasam putin sa fiarba apoi punem smantana , carnea , ciupercile , usturoiul , sarea si piperul si lasam sa fiarba pana se ingroasa;
  • intre timp, punem la fiert orezul in apa clocotita cu sare 10min apoi il punem intr-o strecuratoare sa scurgem apa , il clatim cu apa rece;
  •         Gata! S-a facut mancarea! Servim ciulamaua pe pat de orez , sau mamaliguta calda sau paine!
  •          POFTA BUNA!

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...