- Dupa cum spuneam , ciulamaua este una din mancarurile mele preferate ! Am preparat o ciulama cu ciuperci si carne de porc , gustoasa si delicioasa! Daca nu fac mamaliguta , aleg orezul basmati natur , care este bun si parfumat !
- Ingredientele:
- 1kg carne de porc macra , o spalam si o taiem marunt (mie imi place sa o tai dreptunghiulete mici) , si o punem intr-un bol;
- 1 cutie mare , 1 borcan de ciuperci mare(800g)
- ulei;
- 1 capatana mica de usturoi , o curatam si zdrobim usturoiul apoi il punem intr-un bol;
- 2 linguri de faina;
- 500g smantana;
- sare;
- piper;
- 1 pahar 250 orez basmati;
- Acum ca avem ingredientele sa ne apucam de treaba:
- intr-o tigaie, wok , punem ulei la incins si apoi punem carnea , si amestecam bine , o tinem pana se evapora tot lichidul , apoi o lasam putin la rumenit;
- intr-o alta tigaie punem la incins ulei si punem ciupercile si le prajim bine;
- scoatem carnea si ciupercile pe o farfurie , apoi in una din tigai peste ulei, punem faina, facem rantasul ,apoi punem apa calda peste si lasam putin sa fiarba apoi punem smantana , carnea , ciupercile , usturoiul , sarea si piperul si lasam sa fiarba pana se ingroasa;
- intre timp, punem la fiert orezul in apa clocotita cu sare 10min apoi il punem intr-o strecuratoare sa scurgem apa , il clatim cu apa rece;
- Gata! S-a facut mancarea! Servim ciulamaua pe pat de orez , sau mamaliguta calda sau paine!
- POFTA BUNA!
duminică, 16 martie 2014
CIULAMA CU CIUPERCI SI CARNE DE PORC PE PAT DE OREZ BASMATI NATURE
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...