- Vazand un reportaj pe PRO TV cu o crescatorie de calcani , si fiind pofticioasa , mi-am spus ca , atunci cand apare prima oferta accesibila la pret , il incerc , si a venit!
- Cel mai simplu l-am gatit , in crusta de malai! Am sa postez si alte retete de peste , dar asa imi pare cel mai simplu si gustos ! Alaturi de orez thai nature , broccoli si sos olandez , delicos !
- Ingrediente:
- 1 calcan pentru 2 portii, daca este curatat de la pescaria magazinului , nu va ramane decat sa il spalati si sa il taiati in 2 pe lung ;
- brocoli crud sau congelat ;
- 1 pahar de orez thai ;
- 1cutie de sos olandez (cand nu imi bat capul cu el il cumpar );
- ulei pentru prajit;
- malai grisat;
- sare.
- Gata, la munca!
- punem intr-un wok , tigaie , la incins uleiul;
- peste calcanul taiat , punem putina sare , apoi il dam prin malai si il punem la prajit bine pana se aureste pe toate partile;
- intre timp punem 2 oale cu apa cu sare la fiert , dupa ce incepe sa fiarba apa , in una punem brocoli si in cealalta orezul , brocoli il tinem pana intra simplu furculita in el sau poate va place mai crocant(dupa gust , eu l-am fiert cam mult de data asta , k si-a cam pirdut culoarea) apoi ii scurgem apa si il pastram la cald ; si orezul il tinem pana se fierbe bine(12 min) , apoi il rasturnam intr-o strecuratoare si il clatim cu apa rece , apoi il punem intr-o farfurie , bol;
- sosul olandez il incalzim rapid la microunde sau intr-o craticioara mica;
- Acum ca este gata totul , nu ne ramane decat sa dresam farfuriile cu pestele , orezul , brocoli si sosul olandez! Serviti ca atare , sau cu paine!
- POFTA BUNA!
- P.S. Pentru toate legumele verzi , sa isi pastreze culoarea , le puneti la fiert in apa cu sare apoi dupa ce au fiert , le scurgeti rapid si le rasturnati intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata ,asa opriti gatirea si pastrati frumosul verde ! apoi le scurgeti si serviti !
- Asta a fost calcanul meu , gata curatat de la pescaria magazinului , inainte de al gati , vizulizare de pe ambele parti:
marți, 18 martie 2014
CALCAN IN CRUSTA DE MALAI CU BROCOLI, OREZ THAI NATURE SI SOS OLANDEZ
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu