luni, 3 martie 2014

CIORBA RADAUTEANA (din pulpe de pui)



  •       Ciorbita radauteana, este una din preferatele mele, delicoasa, simpla de facut si pe placul tuturor (cred)!
  •       Si acum ingredientele :
  • 4 pulpe de pui, le dezosam, le scoatem pielea si le taiem marunt, apoi le punem intr-o oala potrivita, acoperim carnea cu apa ,sa fie in oala cantitatea de apa cam de 3 ori mai mult decat carnea si punem la fiert;
  • dupa ce carnea incepe sa fiarba, o sa iasa spuma, o scoateti si apoi urmariti si o scoateti pana nu o sa mai apara (cand fac ciorba asta ma enerveaza pe mine cel mai mult), apoi lasam la foc mic;
  • 4 morcovi,ii curatam si apoi ii dam pe razatoarea mica, si ii punem la calit intr-un filet de ulei, calim bine pana isi schimba culoarea, apoi oprim focul;
  • 1 capatana de usturoi o curatam si o zdobim si o pastram intr-un bol;
  • 4 galbenusuri;
  • 2 linguri faina alba;
  • 500 gr smantana; 
  • sare dupa gust;
  • otet dupa gust.
  •       Acum ingredientele le avem pregatite, ne apucam de treaba:
  • pregatim un bol mare, deasupra punem o strecuratoare si rasturnam supa cu carne ce am pregatit mai devreme, in aceeasi oala, apoi punem supa din bol;
  • peste supa din bol punem otetul, sarea, morcovul si usturoiul si fierbem bine, trebuie sa iasa toata savoarea din usturoi si culoarea din morcov;
  • dupa ce au fiert bine usturoiul si morcovul, punem peste un bol o strecuratoatre si rasturnam ciorba, apoi cu o lingura apasam bine peste morcov sa iasa tot lichidul;
  • apoi punem ciorba inapoi in oala, peste ciorba punem carnea, si totul pe foc!
  • peste galbenusuri , intr-un bol incapator ,punem faina,amestecam bine, apoi punem smantana si omogenizam bine, scoatem cateva polonice de ciorba si le punem la racit , dupa ce se raceste  ciorba punem peste aceasta compozitie de galbenusuri, si amestecam bine , apoi rasturnati compozitia din bol in fir subtire in oala, amestecand incontinuu;
  • lasati sa fiarba bine fara capac,(pentru ca va face spuma, asa evitati dezastrele de pe aragaz!);
  •         Dupa munca, si rasplata, aveti o Ciorbita Radauteana delicioasa! 
  •         Serviti cu patrunjel  proaspat  taiat marunt ,cu mujdei de usturoi, sau ardei iute (in cazul meu), cu painica preospata! Un deliciu!
  •         POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...