- Ciorbita radauteana, este una din preferatele mele, delicoasa, simpla de facut si pe placul tuturor (cred)!
- Si acum ingredientele :
- 4 pulpe de pui, le dezosam, le scoatem pielea si le taiem marunt, apoi le punem intr-o oala potrivita, acoperim carnea cu apa ,sa fie in oala cantitatea de apa cam de 3 ori mai mult decat carnea si punem la fiert;
- dupa ce carnea incepe sa fiarba, o sa iasa spuma, o scoateti si apoi urmariti si o scoateti pana nu o sa mai apara (cand fac ciorba asta ma enerveaza pe mine cel mai mult), apoi lasam la foc mic;
- 4 morcovi,ii curatam si apoi ii dam pe razatoarea mica, si ii punem la calit intr-un filet de ulei, calim bine pana isi schimba culoarea, apoi oprim focul;
- 1 capatana de usturoi o curatam si o zdobim si o pastram intr-un bol;
- 4 galbenusuri;
- 2 linguri faina alba;
- 500 gr smantana;
- sare dupa gust;
- otet dupa gust.
- Acum ingredientele le avem pregatite, ne apucam de treaba:
- pregatim un bol mare, deasupra punem o strecuratoare si rasturnam supa cu carne ce am pregatit mai devreme, in aceeasi oala, apoi punem supa din bol;
- peste supa din bol punem otetul, sarea, morcovul si usturoiul si fierbem bine, trebuie sa iasa toata savoarea din usturoi si culoarea din morcov;
- dupa ce au fiert bine usturoiul si morcovul, punem peste un bol o strecuratoatre si rasturnam ciorba, apoi cu o lingura apasam bine peste morcov sa iasa tot lichidul;
- apoi punem ciorba inapoi in oala, peste ciorba punem carnea, si totul pe foc!
- peste galbenusuri , intr-un bol incapator ,punem faina,amestecam bine, apoi punem smantana si omogenizam bine, scoatem cateva polonice de ciorba si le punem la racit , dupa ce se raceste ciorba punem peste aceasta compozitie de galbenusuri, si amestecam bine , apoi rasturnati compozitia din bol in fir subtire in oala, amestecand incontinuu;
- lasati sa fiarba bine fara capac,(pentru ca va face spuma, asa evitati dezastrele de pe aragaz!);
- Dupa munca, si rasplata, aveti o Ciorbita Radauteana delicioasa!
- Serviti cu patrunjel proaspat taiat marunt ,cu mujdei de usturoi, sau ardei iute (in cazul meu), cu painica preospata! Un deliciu!
- POFTA BUNA!
luni, 3 martie 2014
CIORBA RADAUTEANA (din pulpe de pui)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Pasca fara aluat
De Sarbatorile Pascale , preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca . A...

-
Fie ea din organe sau carne , este mereu buna langa o mamaliguta fierbinte , mujdei si un pahar de vin! Eu am adaptata-o putin ...
-
Dupa cum spuneam , din toate tipurile de mancare , mancarea chinezeasca este preferata mea ! Nemurile , au fost printre prim...
-
Desertul preferat al copilariei ! Pufos si delicios ! Simplu , sau cu cacao si nuci sau alune , sau cu alte diferite i...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu