Vrand sa gust altceva , decat pasca normala , de vreo 3 ani , fac aceasta reteta , si de fiecare data a fost un succes , este lejera si racoritoare .
Ingrediente :
-450g de branza de vaci (fromage blanc);
-180g de zahar pudra ;
-5 oua ;
-50g de faina ;
-esenta de vanilie ;
-stafide umflate in rom ;
-1 lamaie ;
-putin unt pentru tava ;
-2 prafuri de sare ;
Preparare :
-incalziti cuptorul la 180grade ;
- spalati bine lamaia , apoi razuiti coaja ;
-separati galbenusurile de albusuri ;
-bateti galbenusurile cu zaharul , pana amestecul se albeste si devine ca o spuma , apoi incorporati coaja de lamaie , faina , branza si prafurile de sare , esenta de vanilie si stafidele scurse bine ;
- albusurile spuma tare le incorporati la amestecul anterior , incet , cu miscari de sus in jos ;
-intr-o tava cu peretii detasabili , pe fundul acesteia , punem hartie de copt , si apoi inchidem peretii , si ungem cu unt peretii , apoi punem in tava amestecul si punem
la copt pentru 40min ;
-dupa ce se coace , lasati-o sa se raceasca in coptor , apoi puneti-o in frigider cam pentru 4 ore .
Se poate servii , atat dupa cele 4 ore , sau a 2-a zii , este lejera si delicioasa . Se poate servii atat simpla cat si cu piure de zmeura sau fructe rosii .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu