marți, 25 martie 2014

PASTAI CU CARNE DE PUI






  •            Pastaile sunt foarte bune pentru sanatate, in cure de slabire , pentru digestie , sau pur si simplu pentru ca ne plac! De post , cu carne , sunt delicioase!
  •            Ingrediente:
  • 500g-1kg pastai (verzi in cazul meu) , le curatati , spalati si taiati sau rupeti;
  • 3 pulpe de pui cu spata (1 kg cu aproximatie, poate plus);
  • 3 cepe , le curatati spalati si le taiati marunt apoi le pastrati intr-un bol ;
  • 2 linguri bulion;
  • piper;
  • sare;
  • ulei;
  • marar;
  • usturoi (optional);
  •              Preparare:
  • intr-o tigaie innalta ,sau oala antiadeziva , punem ulei si punem la prajit pulpele (cu sau fara piele, cum va plac), pana le colorati frumos , sa nu le uscati!
  • apoi scoateti carnea pe o  farfurie si puneti la colorat ceapa, pana ce devine transparenta , apoi puneti inapoi carnea , pastaile , acoperiti cu apa si puneti la fiert pana se inmoaie pastaile;
  • apoi puneti bulionul si sarea si lasati sa fiarba putin pana se face sos (si daca ati pus apa cam multa , desfaceti niste amidon alimentar intr-un pahar cu putina apa si apoi il puneti peste pastai, asa o sa aveti un sos mai onctuos(cremos), si nu apos;
  • cand aproape sunt gata pastaile, puneti mararul spalat si taiat marunt ,  si daca va place usturoi zdrobit , apoi stingeti focul si mai lasati 5 min acoperit si gata mancarica de pastai!
  •            Eu prefer asa simpla mancarica de pastai si sa fac separat mujdei si  pun peste, nu cu usturoiul in mancarica (sunt persoane carora nu le place cu usturoi, si asa puteti multumii pe toata lumea, cine vrea isi pune in farfurie!).
  •           Serviti cu painica proaspata sau mamaliguta !
  •          POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Pasca fara aluat

                         De Sarbatorile Pascale ,  preferata mea din toate bunatatile pregatite , este Pasca .                       A...